br. négyessy és renói Szepessy-Sokoll Rudolf
Cs. és kir. 41J. rep. szd.

1914-ben az 1. Huszárezredhez vonult be, mint tartalékos zászlós. 1914. decemberben az orosz fronton kiérdemelte az I. o. Ezüst Vitézségi Érmet. 1915. január 1-től hadnagy. Márciusban megkapta a Bronz Katonai Érdemérmet hadiszalagon.
Ez év nyarán önként jelentkezett a Légjáró csapatokhoz és repülő kiképzés után megfigyelőként került a 17. Repülőszázadhoz. Első légigyőzelmét 1916. február 14-én aratta Milánó bombázása közben. 10 Lohner és Lloyd repülőgéppel indultak a történelem során először stratégiai bombázó feladattal, de bombáikat még kézzel vetették ki a repülőgépekből! 1916 júniusában a 17. Repülőszázadnál végzett eredményes szolgálatáért megkapta az Ezüst Katonai Érdemérmet, a Katonai Érdemkereszt szalagján a kardokkal.
1916 szeptemberében megkezdhette repülőgép-vezető képzését, amelyet 1917. március végén fejezett be, és egyidejűleg megkapta a Tábori pilóta jelvényt is. Áprilisban áthelyezték az orosz fronton harcoló 10. Repülőszázadhoz. Augusztus közepén a 27. Repülőszázadhoz helyezték át, szeptembertől pedig már a 3. Repülőszázadnál találjuk a magas növésű huszártisztet. Itt aratta első légigyőzelmét Albatros D-III. típusú vadász-repülőgépével. 1917. októbertől a híres 41J. Vadászrepülő századhoz került Godwin Brumowski százados parancsnoksága alá, aki a Monarchia legeredményesebb vadászpilótája volt 35 légi győzelemmel.
Szepessy fhdgy 4. és 5. légigyőzelmét követő napon, 1917. november 6-án Latisánától Ny-ra légiharcban lelőtték F. Baracca és G. Parvis olasz vadászrepülők. A halálos sebesülést szerzett pilóta még leszállt repülőgépével Latisana mellett.
Teljes katonai pompával temették el egy Ajello melletti temetőben. Poszthumusz kitüntették a Vaskorona rend III. o. kitüntetéssel, hadiékítménnyel és kardokkal.
 

Forrás: dr. Moys Péter összeállítása
The Aerodrome: http://www.theaerodrome.com/index.php    
vitéz Boksay Antal: Felhők katonái
            Dr. Martin O’Connor: Air Aces of the Astro-Hungarian Empire 1914-1918.
            Dr. Moys Péter: Az Osztrák-Magyar Monarchia magyar repülő ászai. MRT Repüléstörténeti     Konferencia Közleményei 2007.