Dobler Antal, Nagy András
Cs. és kir. 123. gye.

A világháború utolsó évében felállított 123. gyalogezred I. zászlóalja, mely a volt zombori 23. gyalogezred III. zászlóaljából alakult meg, Déltirolban volt 1918. május 25-én az Asolone hegy 1522 m magas gerincvonalán harcolt. Itt is számosan voltak, akik kiváló vitézségükkel és a védelmi harcok alatt tanúsított kimagasló elszántságukkal kitüntették magukat.
Így többek közt: Dobler Antal és Nagy András őrmesterek, akik szolgálatvezető altisztek voltak, de szakaszokat vezettek. Bandi Imre őrmester, aki szakaszparancsnok volt, továbbá Öl-vegyi Mihály és Szabó József szakaszvezetők, akik ugyan¬csak mint szakaszparancsnokok tüntették ki magukat. Tupi István, Rostás Elek, Hovány János, Dovár Mihály tizedesek és Solymosi István őrvezető, rajaik élén vitézkedtek.
Valamennyien halált megvető lelkesedéssel küzdöttek, míg csak bajtársaik élén vissza nem vetették azokat az osztagokat, amelyek a korábbi harcok folyamán hősi küzdelmek árán betörlek a zászlóalj árkaiba. Vitéz és bátor magatartásuk elismeréseként, egytől egyig a nagyezüst vitézségi érmet kapták jutalmul.

Korabeli könyvészeti források alapján.