Fejes István

Cs. és kir. 51. rep. szd.

Ezen a napon (1918.03.22.) aratta 10. légigyőzelmét a Monarchia Légjáró Csapatainak harmadik legeredményesebb magyar pilótája, aki a háború során 310 bevetésen vett részt.

A 31. honvéd gyalogezred kötelékéből,  a repülőcsapatokhoz való felvételét kérte. 1916. májusában teljesült kívánsága, a repülőkiképző iskolába vezényelték. Nyugtalan vére és szertelen természete szenvedélyes repülővé tette. 1917. év elején került az olasz harctérre, mint repülő. Már a második légi útján sikerült egy olasz gépet lelőnie, amiért nagyezüst vitézségi éremmel tüntették ki. Első légi győzelme további sikerekre sarkalta. Ettől az időtől lelkesedéssel és elfojthatatlan vággyal repült. Kereste az alkalmat, hogy izgalmas légi csatákat vívhasson. Első győzelmét hamarosan öt új győzelem követte. Ekkor az 51. vadászrepülő századhoz került, ahol különösen bő alkalma nyílt tehetséges pilótatudásának bizonyítására..
Ötször lőtték le légi harcban, de mindannyiszor szerencsésen ért földet s megmenekült. Fejes István többször megkapta mind az arany, mind az ezüst vitézségi érmeket.
 

Korabeli könyvészeti források alapján.