Kulcsár István
M.  kir. 10. h.  gye.

A miskolci 10 honvéd gyalogezred parancsot kapott, hogy 1917. március 12-én vegye birtokba a Sövörjös, Névtelenkúp, Magyaros vonalat. A harcról így számolt be Kulcsár István hadnagy:

„Rövid ideig tartó, de kemény kézigránát harc után mienk volt az előbb említett három magaslat. Rohamunkat tüzérségi és aknatűz előzte meg, míg végre parancsot kaptunk a rohamra, mint a förgeteg úgy nyomultunk előre, s az első magaslat a Sövörjös, a mienk volt. Egyszer csak égető fájdalmat érezve azon vettem észre magamat, hogy valami iszonyú erővel egy sziklához vágott. Gránát volt, melynek nagyujj nagyságú repeszdarabja megsebesített, négykézláb mászva iparkodtam a segélyhely felé. Most itt fekszem két fiatal muszka tiszttel, kikkel a Sövörjösön, mint ellenségek állottunk szemben egymással s most már, mint sebesült bajtársakkal fogok kezet, az egyiket Georg Kotovicsnak hívják Omszkba való aktív főhadnagy, a másik Iván Nennó, a Krím félszigetre való tartalékos zászlós.”
 

Forrás: http://library.hungaricana.hu/hu/view/MEGY_BAZE_Mhomk_24/?query=SZO%3D%28vit%C3%A9zs%C3%A9gi%29&pg=111&zoom=h&layout=s