A képet 1916.03.16-án festette
a bedrikowcei állásban
Pravotinszky Lajos.


Huszti Jenő
M. kir. 20. h. gye.

Huszti Jenő a nagykanizsai 20. honvéd gyalogezred hadnagya 1916. november 29-én  századával tartalékban volt Kirlibabatól keletre a Fruntea magaslaton. Az ellenséges támadást előkészítő zárótűzön keresztül századát személyes példaadással az első vonalba előrevezette. Az ellenséges gyalogsági támadást visszaverte.
Ezredparancsnoka ez alkalommal az alábbi megjegyzéssel terjesztette fel az ezüst Signum Laudisra:
Huszti hadnagy mint századparancsnok az állások kiépítésében példaadóan szorgalmas, a nehéz helyzetekben kiváló teljesítményt nyújt.
 


Forrás: Családjának szíves közlése



Krámer József
M. kir. 11. h. gye.

A kitartásnak és az állhatatos kötelességteljesítésnek adta tanújelét szorongatott harchelyzetben Krámer József, a pécsi 19. honvéd gyalogezred hadnagya. 1916. november 29-én, amikor a Kézdivásárhely-környéki Nemere magaslatnál az oroszok már teljesen közre fogták századát, embereivel az utolsó töltényig védte a lövészárkokat, végül egy vakmerő szuronyrohamot intézett a túlerőben lévő ellenségre, majd fokozatosan hátrálva és harcolva, visszahúzódott a Lóbérc magaslatra. Itt 30 honvéddel visszaverte az ellenség újabb támadását, s ezzel zászlóaljának ütközetvonatát is megmentette az elfogatástól. Végül saját kezdeményezéséből áthúzódott a Jókútfeje magaslatra, hogy zászlóaljának jobbszárnyát is megvédje az átkarolásától. Krámer hadnagy bátor magatartásáért a III. osztályú Katonai Érdemkeresztet kapta.
 

Korabeli könyvészeti források alapján.